8 načina za savijanje maramice u džepu sakoa

Poput vezivanja kravate i leptir mašne, ovo je nešto što svaki muškarac mora da zna. U početku su nošene isključivo svilene maramice, kao simbol statusa i bogatstva, a kasnije su postale dodatak autfitu koji je poželjno da svaki muškarac poseduje. Džepna maramica će svakako upotpuniti izgled, učiniti da sako u čijem se džepu nosi izgleda drugačije, uz različite maramice, čak će izgledati kao da nije isti sako u pitanju. Uklapa se uz elegantne kombinacije za svečane prilike, kao i uz ležeran svakodnevni stajling.

Kockasto savijanje

Ovo je defnitivno najlakša opcija. Jednostavno presavij maramicu na pola, još jednom je presavij po sredini, sve dok ne dobiješ mali pravougaonik koji će ti vireti iz džepa. Ovaj način nošenja džepne maramice se ujedno naziva i predsednički, s obzirom na to da je idealan za profesionalne, ozbiljne prilike. Joč bolje će izgledati ukoliko je u pitanju bela maramica.

Sa jednim vrhom

U pitanju je jedna od lakših varijanti koja je adekvatna i za opuštenije, kao i za elegantnije prilike. Savij maramicu na pola, onda još jednom dok ne dobiješ pravilan kvadrat. Nakon toga, postavi maramicu ispred sebe tako da izgleda kao dijamant i savij krajeve ka sredini kvadrata, i na kraju donji deo presavij na gore. Tako će, kada se složi u džep, vireti samo jedan vrh izvan njega.

Sa dva vrha

Postupak je sličan prethodnom, s tim što vrhovi ne treba precizno da se poklope, već da budu malo odvojeni kako bi se dobio efekat dva špica. Ovakav stil najbolje izgleda sa kariranim ili jednobojnim maramicama.

Sa tri vrha

Savij maramicu u trougao, a nakon toga je preklopi i sa levom i desnom stranom, koje odskaču jedna od druge. Tako ćeš dobiti tri vrha, koja ne moraju da budu potpuno precizna, jer je to prilično teško ostvariti. Maramica sa tri vrha je definitivno formalni detalj, koji se ne viđa često.

Sa četiri vrha

Ne razlikuje se preterano od prethodnog načina, s tim što prilikom prvog presavijanja maramice, vrhovi nisu precizno preklopljeni već postoji malo odstupanje. Ni ovo nije stil koji se uklapa u casual prilike, već zahteva određenu situaciju koja nije svakodnevna.

Zašiljeno “puf” savijanje

Ovo je prilično upečatljiv način da se nosi maramica, koji sigurno neće proći neprimećeno na poslu. Za početak, presavij maramicu kao trougao, savij krajeve tako da dobiješ formu dijamanta. Nakon toga savij strane nazad i donji deo maramice na gore, i dobićeš kvadrat sa zašiljenim, pufnastim vrhom.

Oivičeno savijanje

Osmišljeno samo za one koji su skloni da povremeno “preteruju”. Samim tim, uklapa se samo uz formalnije lokacije, poput kancelarije ili svadbe. Prvo, saviješ maramicu po dijagonali, i onda ponoviš proceduru. Nakon toga, uzmeš manji trougao tako da su dva najšira ćoška na vrhu. Potom, jedan ćošak umotaš u krug pa na dole, i uradiš isto sa drugim. Trebalo bi da dobiješ slojevit izgled maramice.

“Paun” savijanje

Znatno više umetničkog izgleda od svih prethodnih načina savijanja, a pošto podseća na pauna, slaže se uz odlazak u pozorište, pre nego za kancelariju.

Uhvati materijal na sredni kvadrata i podigni ga na gore. Napravi prsten od svog palca i kažiprsta i “zgužvaj” sve to zajedno. Nakon toga, stavi sve to u svoj džep i malo rasporedi vrhove kako bi dobilo što bolju formu.

 

Izvor: man.wannabemagazine.com

Šal od svile kao savršen modni detalj
Close

Korpa

Close

Moja kolekcija

Pregledani proizvodi

Close

Registracija

Kreiranjem korisničkog naloga u našoj prodavnici, brže ćete se kretati kroz proces kupovine, skladištiti više adresa za dostavu, pregledati i pratiti svoje porudžbine na svom nalogu i još mnogo toga.

Pravno lice

Fizičko lice


Već ste registrovani?

Close

Kategorije