Naše ime Tuta Silk nije izabrano sasvim slučajno. Kreirano je na osnovu svilene bube koja živi na stablima duda i jede njeno lišće. Naziv “Tuta” je gruzinskog porekla što u prevodu znači dud. Legende o svili, mogu se naći u kineskoj mitologiji, gde su svilena buba i konac bili magični. Jedna legenda kaže da je Huangdijeva (žuti car) žena Leizu sedela pod dudom i pila čaj, kada je svilena čaura pala sa drveta u njenu šolju. Kada je izvukla čauru, ona se rastvorila u svileni konac i unutar šolje je ostala samo kukoljica. Reč svila (ili na gruzinskom abrešumi) je persijskog porekla. Prvi put je u Gruziju doneo kralj Vakhtang Gorgasali. On je učio o svili u Indiji dok se borio u vojsci Peroza I (Sasanidskog kralja kraljeva ili Šahanšaha). Umeće rada sa svilenim bubama i svilenim vlaknima bili su poznati Gruzinima još od V veka nove ere.

Tuta Silk - umetnost na svili od sada i u Srbiji

Dobrodošli u svet Tuta Silk.
2009. godine osnovali smo sopstvenu kompaniju koja promoviše likovnu umetnost štampajući je na najkvalitetnoj prirodnoj svili.
Naš cilj je da obnovimo izgubljene tradicije proizvodnje svile u Gruziji i oživimo ih u novom modernom stilu. Promovišemo gruzijsku likovnu umetnost tako što je štampamo na prirodnoj svili.
Danas je Tuta Silk porodična kompanija koja sa ljubavlju dizajnira šalove, kravate, nakit i odeću. Za svaku kolekciju, Tuta Silk bira različite umetnike koji ručno izrađuju jedinstveni motiv svakog komada, a raznolikost stilova koji proizilaze iz svakog pojedinačnog procesa je više nego impresivna. Sve detalje kreiramo ručno, stvarajući umetnička dela koja smo spremni da podelimo sa vama.
Samo da bismo bili sigurni da su naši kupci zadovoljni, mi i dalje održavamo direktan kontakt sa njima i trudimo se ne samo da im prodamo našu robu, već i da im pružimo sreću od izvršene kupovine.
U stvari, naši proizvodi su svet u kome su lepota i funkcionalnost, praktičnost i čisto zadovoljstvo u savršenoj harmoniji.

Oficijalni video

Tuta Silk

Kontaktirajte nas

Podaci & Adresa

Tuta Project DOO Beograd
Ul. Pivljanina Baja 23, 11000 Beograd
PIB: 113244187
MB: 21830887

Šifra delatnosti: 4791
Trgovina na malo posred. pošte ili preko interneta

Close

Korpa

Close

Moja kolekcija

Pregledani proizvodi

Close

Registracija

Kreiranjem korisničkog naloga u našoj prodavnici, brže ćete se kretati kroz proces kupovine, skladištiti više adresa za dostavu, pregledati i pratiti svoje porudžbine na svom nalogu i još mnogo toga.

Pravno lice

Fizičko lice


Već ste registrovani?

Close

Kategorije